REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolky ve sladkokyselém nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené fazolky sterilované ve sladkokyselém nálevu.


Ingredience:
800 g zelených fazolek + voda
4 kskoleček čerstvého křenu
4 ksstonků kopru
4 ksbobkových listů
kuličky černého pepře
Na nálev:
200 mlocta
20 gkrystalového cukru
20 gsoli
1 lvody

Postup:

1. Celé lusky omyjeme, předvaříme 3-5 minut, slijeme a necháme zchladnout
2. Na dno každé sklenice dáme bobkový list, kuličky pepře, stonek čerstvého kopru, kolečko křenu a naskládáme předvařené lusky
3. Vodu svaříme se solí, cukrem a octem, ochutnáme a podle potřeby můžeme přisladit
4. Fazolky zalijeme připraveným horkým nálevem, sklenice uzavřeme a sterilujeme 30 minut při 100 °C, pak necháme chladnout volně na vzduchu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy