Předvařené fazolky sterilované ve sladkokyselém nálevu.
Ingredience:
800 g | zelených fazolek + voda |
4 ks | koleček čerstvého křenu |
4 ks | stonků kopru |
4 ks | bobkových listů |
kuličky černého pepře | |
Na nálev: | |
200 ml | octa |
20 g | krystalového cukru |
20 g | soli |
1 l | vody |
Postup:
1. Celé lusky omyjeme, předvaříme 3-5 minut, slijeme a necháme zchladnout
2. Na dno každé sklenice dáme bobkový list, kuličky pepře, stonek čerstvého kopru, kolečko křenu a naskládáme předvařené lusky
3. Vodu svaříme se solí, cukrem a octem, ochutnáme a podle potřeby můžeme přisladit
4. Fazolky zalijeme připraveným horkým nálevem, sklenice uzavřeme a sterilujeme 30 minut při 100 °C, pak necháme chladnout volně na vzduchu.