REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolky v kyselém nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naložené fazolky používáme většinou jako polotovar při přípravě fazolových omáček a polévek.


Ingredience:
1 kgzelených fazolových lusků
sůl
voda na uvaření
voda na máčení
Na nálev:
0,5 locta
0,25 lvody
bobkový list
saturejka
kopr
pepř
sůl

Postup:

1. Fazolky zbavené stopek (starší fazolky zbavíme i vláken na spojích) necháme několik hodin máčet ve studené vodě
2. Fazolky nahážeme do vroucí mírně osolené vody a vaříme do změknutí
3. Ocet svaříme s vodou, lžící soli a kořením
4. Fazolky scedíme, vyskládáme do zavařovacích sklenic a zalijeme teplým nálevem
5. Uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy