REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazole s červenou cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařované fazole s cibulí a tymiánem, zalité sladkokyselým nálevem.


Ingredience:
Na 6 sklenic:
3 kgčerstvých bílých fazolí + voda + sůl
1 kscitronu
1 ksmalé červené cibule
čerstvý tymián
Na nálev:
2 lžičkysoli
800 mlocta
250 gcukru
1 lvody

Postup:

1. Vyloupané fazole povaříme 20 minut v lehce osolené vodě, slijeme a propláchneme
2. Z vody, octa, cukru a soli si připravíme nálev
3. Oloupanou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky
4. Z citronu odkrájíme v širších plátcích kůru
5. Do sklenic naskládáme fazole, proložíme je kůrou z citronu, plátky cibule, čerstvým tymiánem, zalijeme připraveným nálevem a zavařujeme 30 minut při 90 °C.

Doporučení:

Do sklenic můžeme přidat feferonku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy