REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňový cheesecake

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Odlehčený sladký dezert z dužiny povařené a pak rozmixované dýně, drcených sušenek, tvarohu, ricotty, vejce, másla ….


Ingredience:
300 gdýně
250 gtvarohu
250 gricotty
200 gmáslových sušenek FIBROKI
200 gtřtinového cukru
50 gmásla
2 ksvejce
1 lžičkaskořice
1 lžičkazázvoru

Postup:
  1. Dýni uvařte, rozmixujte, sceďte vodu a nechte vychladnout
  2. Na dno dortové formy nasypte nadrcené sušenky promíchané s máslem a nechte zapéct na 8 minut při 150 °C
  3. V misce smíchejte vejce s cukrem, ricottou a tvarohem, ochuťte skořicí a zázvorem a postupně přidávejte vychladlou dýni
  4. Směs nalejte na vychladlé sušenky a dejte zpět do trouby, pečte cca 40 minut na 160 °C
  5. Po upečení nechte vychladnout v ledničce.
Poznámka:

Výživové hodny na 1 porci: 249 kcal, Bílkoviny: 21 %, Sacharidy: 48 %, Tuky: 31 %.

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz. Připravila Ing. Radka Baldová, výživová poradkyně NATURHOUSE z OC Krakov, Praha 8, Foto: Lucie Křížková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy