Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ přináší ve spolupráci s food blogerkou Barborou Charvátovou recept na zajímavý dezert z mléka a mléčných výrobků pro vás a vaše děti.
Ingredience:
Na 1 porci budeme potřebovat: | |
50 g (1 polévková lžíce) | tvarohu |
30 g | ovesných vloček |
1 ks | zralá hruška |
1 ks | vejce |
sladidlo dle chuti (nemusí být) |
Postup:
- V misce smíchejte vločky, tvaroh, vejce a rozmačkanou nebo nastrouhanou hrušku. V případě potřeby můžete i dosladit libovolným sirupem či jiným sladidlem.
- Přesuňte hmotu do hrníčku (ne až úplně po okraj, nechte těstu trošku místa, aby mohlo pracovat) a dejte na cca 3 minuty do mikrovlnky.
- Hotový dezert můžete jíst lžící přímo z hrníčku, anebo jej vyklopit a ještě ozdobit.
Zdroj a více informací na: www.mlecnavlna.cz
Poznámka:O projektu Naskoč na mléčnou vlnu: Projektu Agrární komory „Naskoč na mléčnou vlnu“ má za cíl podpořit zvýšenou konzumaci zejména zakysaných mléčných výrobků (tj. jogurty, jogurtové nápoje apod.) ve skupině dětí a mládeže se zacílením na základní a střední školy. Projekt Naskoč na mléčnou vlnu je spolufinancován z prostředků Ministerstva zemědělství České republiky.