REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušený špenát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zmražený špenát, tedy polotovar podušený na základu z cibulové jíšky, dochucený česnekem pepřem a solí.


Ingredience:
1000 gšpenátu
50 gtuku
20 ghladké mouky
1 kscibule
vývar z masoxu
mletý pepř
česnek
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném tuku osmažíme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, zastříkneme vývarem a za stálého míchání dobře rozmícháme (uděláme tak jíšku)
2. Do rozmíchané jíšky s cibulí dáme na menší kousky nakrájený zmrazený špenát a za občasného zamíchání ho rozpustíme
3. Přidáme rozetřený česnek se solí, mletý pepř a již jen krátce povaříme.

Doporučení:

Podáváme např. jako přílohu k bramborám a volskému oku.

Poznámka:

Můžeme připravit i z čerstvého špenátu, který spaříme a na drobno nasekáme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy