REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušený pórek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Očištěný pórek nakrájený na kolečka, ochucený mletým zázvorem a solí, dušený pod pokličkou, na mírném ohni, do změknutí.


Ingredience:
700 gpórku
30 gsádla
3 lžícevody
mletý zázvor
sůl

Postup:

1. Pórek si očistíme, odkrojíme zelené části a bílé nakrájíme na tenká kolečka
2. Pak si v hrnci si rozehřejeme sádlo, vložíme pórek, poprášíme zázvorem, osolíme, podlijeme vodou, promícháme a dusíme pod pokličkou na mírném ohni, dokud se neodpaří všechna voda a pórek nezměkne
3. Dušený pórek servírujeme jako přílohu k pečenému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy