REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušený špenát s vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept má původ ve Švédsku.


Ingredience:
1 kgšpenátu
2 ksvajec vařených natvrdo
špetka strouhaného muškátového oříšku
mletý pepř
sůl
Omáčka:
30 ghladké mouky
30 gtuku
1,5 dlmléka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Dobře omyté špenátové listy dáme do kastrolu, osolíme, okořeníme a dusíme doměkka na malém plaménku (bez přidání vody)
2. Na nové pánvičce rozpálený tuk zaprášíme hladkou moukou, zastříkneme vývarem a za stálého míchání dobře rozmícháme (uděláme tak jíšku)
3. Pak si připravíme hustou omáčku z bledé jíšky, kterou zředíme mlékem, trochou vody a povaříme
4. Osolíme ji, opepříme, přidáme na jemno nasekaný špenát a krátce podusíme
5. Na talířích posypeme špenát nadrobno nakrájenými vařenými vejci.

Doporučení:

Pokrm můžeme připravit také ze zmrazeného špenátu – dáme na kousky nakrájený špenát do husté omáčky a za častého zamíchání necháme rozmrazit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy