REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušený špenát ze zmraženého polotovaru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušený zmrazený špenát, ochucený, zahuštěný jíškou, vhodný jako příloha.


Ingredience:
3 ksstroužky česneku
1 kscibule
1 ksvejce
1-2 lžícejíšky
pepř
tuk
sůl
Na jíšku:
2 lžícehladké mouky
2 lžícetuku
1 balenízmrazeného špenátu

Postup:

1. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na malém množství tuku
2. Přidáme povolený špenát, provaříme, až se úplně rozpustí
3. Zahustíme jíškou a dochutíme solí, pepřem a česnekem
4. Nakonec špenát provaříme s rozšlehaným vajíčkem.

Příprava jíšku:
Do rozehřátého tuku na pánvi nasypeme mouku a za stálého míchání ji necháme mírně ztmavnout.

Doporučení:

Můžeme zjemnit smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy