REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené červené zelí z trouby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušené červené zelí, upečené v troubě pod alobalem s rozinkami a jablky, zalité jablečným moštem.


Ingredience:
1 kgčerveného zelí
2 ksjablka
2 ksvětší cibule
1 kscelá tyčinka skořice
50 grozinek
25 gmásla
3 dljablečného moštu
1 lžičkacukru
pepř
sůl

Postup:

1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na menší měsíčky, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, zelí očistíme a pokrájíme na tenké nudličky, nebo raději nakrouháme
2. Vše smícháme, přidáme rozinky, cukr, pepř a sůl, přendáme do pekáče a zalijeme jablečným moštem, na vršek pekáče položíme tyčinku skořice, pekáč zaděláme alobalem a v troubě na 160 °C pečeme 80 minut
3. Ke konci sundáme alobal, přidáme máslo a dle chuti dosolíme, tyčinku skořice odděláme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy