Červené zelí s citrónovou šťávou a červeným vínem má velmi jemnou chuť, vhodné pro ty, kteří nemají rádi zelí ochucené octem.
Ingredience:
2 kg | červeného zelí |
75 g | cukru |
50 g | másla |
250 ml | červeného vína |
125 ml | citrónové štávy |
2 ks | velké cibule |
2 ks | bobkový list |
2 ks | hřebíčku |
kůra z jednoho citrónu | |
sůl |
Postup:
1. Zelí očistíme, nakrájíme na tenké nudličky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
2. V dostatečném velkém hrnci podusíme cibuli na másle, přidáme pokrájené červené zelí, promícháme a ihned zakápneme citrónovou šťávou, přidáme nastrouhanou kůru z citrónu, bobkový list, hřebíček, osolíme, zalijeme červeným vínem a zasypeme cukrem
3. Přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném ohni cca 60 minut, občas promícháme.