REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená kapusta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušenou kapustu zahuštěnou slaninovou jíškou podáváme například s vařeným bramborem a dušeným hovězím nebo vepřovým masem.


Ingredience:
1 ksmenší hlávka kapusty
4 ksstroužky česneku
voda
pepř
sůl
Na jíšku:
30 gšpeku
2 lžícehladké mouky

Postup:

1. Kapustu zbavíme horních listů, rozpůlíme, vyřízneme středový košťál i hrubé košťály na listech, ty pokrájíme na středně silné nudličky
2. Zalijeme cca 200 ml vody, osolíme a vaříme 10 minut, poté scedíme, ale vodu z kapusty ponecháme
3. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a vyškvaříme ji, přidáme mouku a vymícháme jíšku dorůžova
4. Tuto přidáme k povařené kapustě, přilijeme vodu (z kapusty) dle potřeby, přidáme prolisovaný česnek, pepř, eventuálně dosolíme, necháme na mírném plameni ještě 10 minut provařit.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy