REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená cibule na hořčici

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nahrubo nakrájená cibule osmahnutá, podlitá bílým vínem a vývarem s hořčicí.


Ingredience:
600 gcibule
50 gmásla
20 ghladké mouky
150 mlzeleninového vývaru
100 mlbílého vína
2 lžícekremžské hořčice
sůl

Postup:

1. Cibuli nakrájíme nahrubo, osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme bílým vínem a za občasného míchání necháme víno vydusit
2. Zaprášíme hladkou moukou, zalijeme polovinou zeleninového vývaru smíchaného s hořčicí a za občasného míchání dusíme zakryté skoro doměkka
3. Podle potřeby během dušení podléváme vývarem
4. Osolíme a ještě dusíme, aby omáčka co nejvíce zhoustla.

Doporučení:

– Podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy