Rychlý a jednoduchý recept našich babiček na úpravu hlávkové kapusty. Pokrm se většinou podával samotný, ale dnes si k němu můžeme naservírovat opečenou klobásu nebo volské oko.
Ingredience:
500 g | hlávkové kapusty |
300 g | brambor |
100 g | slaniny |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
hladká mouka | |
sádlo | |
kmín | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Z kapusty odstraníme zavadlé listy, zbytek nakrájíme na nudličky.
- Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a kostičky slaniny, přidáme kapustu, osolím, okmínujeme, podlijeme trochou vody, dusíme 5 minut, potom přidáme nakrájené brambory. Přiklopíme pokličkou, dusíme 30 minut do měkka.
- Na závěr zaprášíme lehce moukou, dochutíme utřeným česnekem a podáváme.