REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dršťková polévka z hřibu dutonohého

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hřib dutonohý lidově ,,dutonožka,, roste pod modříny. Jak napovídá název, má dutou nohu. Sbírají se většinou jen klobouky. Póry na spodní straně klobouku jsou poměrně velké, po uvaření nakrájené plátky připomínají dršťky. Vyzkoušejte z dutonožek falešnou dršťkovou polévku.


Ingredience:
500 gklobouků hřibu dutonohého
1,5 lvývaru z kostí
3 kstroužky česneku
1 ksmrkev
1 kscibule
červená mletá paprika
hladká mouka
majoránka
sádlo
pepř
sůl

Postup:
  1. Očištěné klobouky nakrájíme na 0,5 cm plátky
  2. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, necháme zezlátnout, posypeme červenou paprikou, mouku, uděláme jíšku
  3. Jíšku zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme nakrájené houby a mrkev, osolíme, opepříme, vaříme 20 minut
  4. Polévku na závěr ochutíme majoránkou, česnekem, necháme ještě 2 minuty povařit
  5. Falešnou dršťkovou podáváme s chlebem nebo pečivem.
Doporučení:

Příprava jíšky podrobněji viz recept: Jíška

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy