REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dršťková polévka z hub

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Houbová polévka připravená podobně, jako klasická polévka z hovězích drštěk.


Ingredience:
400 gtvrdých hub (muchomůrka růžovka, hřib modrák, kotrč …)
120 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
3-4 ksstroužky česneku
1 kskostky bujónu
2 l vody
2 lžícečerstvé posekané pažitky (petrželky)
1-2 lžícečervené mleté papriky
máslo nebo sádlo na orestování zeleniny
špetka mletého zázvoru
mletý černý pepř
majoránka
sůl
Na jíšku:
100 gmásla nebo sádla
100 ghladké mouky
40 gcibule

Postup:

1. Připravíme si cibulovou jíšku; na másle nebo sádle zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, jakmile nám zesklovatí, přidáme hladkou mouku, zamícháme
2. Jíšku doplníme o utřený česnek se solí, červenou mletou papriku, zamícháme a ihned přilijeme po částech vývar z kostky, necháme asi 15 minut povařit 3. Na části másla nebo sádla osmažíme na pánvičce očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu přidáme ji do jíškového základu spolu s očištěnými a na nepravidelné nudličky pokrájenými houbami
4. Polévku dochutíme pepřem, majoránkou, nastrouhaným zázvorem a osolíme ji
5. Vaříme dalších 15-20 minut
6. Jednotlivé porce polévky servírujeme posypané čerstvě posekanou pažitkou nebo petrželkou.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy