REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dršťková polévka z kotrče

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kotrč kadeřavý je chutná jedlá houba, skvěle se hodí na přípravu polévek i na řízky.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
400 gkotrče kadeřavého (lze použít i jiné tvrdé houby)
30 ghladké mouky
30 gmásla
2 ksstroužků česneku
1 kskostky masového vývaru
1 lvody
1 lžícemleté červené papriky
2 lžícečerstvé posekané pažitky (petrželky)
špetka pomletého zázvoru
špetka majoránky
pepř
sůl

Postup:

1. Do jednoho litru vody hodíme kostku vývaru
2. Umytou a na větší nepravidelné kostky pokrájenou kotrč přidáme do vody a vaříme zhruba 20 minut
3. Vývar slijeme a uschováme, houby nakrájíme na nepravidelné nudle
4. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zamícháme do ní papriku
5. Nakonec přidáme do jíšky rozetřený nebo prolisovaný česnek, který necháme chvíli restovat
6. Přilijeme vývar, ochutíme špetkou majoránky a zázvoru
7. Dle chuti osolíme a opepříme
8. Přidáme houby a vše necháme ještě chvíli povařit
9. Zdobíme posekanou pažitkou (petrželkou).

Doporučení:

Podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka:

Více o kotrči se dozvíte v našem atlase hub: Kotrč kadeřavý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy