REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dršťková polévka z kotrče II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Houbová polévka inspirovaná pravou dršťkovou. Chutná velmi podobně, vypadá také jako dršťková, jen tam místo drštěk plavou houby, v tomto případě kousky kotrče kadeřavého. Jde o klasický houbařský recept prověřený generacemi houbařů!


Ingredience:
500 gkotrče kadeřavého
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 ksmrkve
2 lvývaru z vepřového masa a kostí
hladká mouka
majoránka
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Ze sádla, hladké mouky, nakrájené cibule a červené papriky připravíme jíšku a za stálého míchání ji podléváme vývarem ,mícháme a krátce povaříme
2. Do vývaru přidáme očištěný, pokrájený kotrč a na jemno nakrájenou mrkev, povaříme 3. Až jsou houby i mrkev měkké, ochutíme majoránkou, solí, pepřem a utřeným česnekem
4. Před podáváním polévku ozdobíme petrželkou, podáváme s chlebem nebo pečivem.

Doporučení:

Dršťková polévka z hub lze připravit i z jiných druhů hub, jako například z hřibu dutonohého, muchomůrky růžovky a václavek. Houby se nakrájí na nudličky a přidají do vývaru.Příprava jíšky viz. recept: Jíška.Více o kotrči se dozvíte v našem atlase hub: Kotrč kadeřavý.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy