REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dršťková polévka z masáků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dršťková z hub, tedy podle tohoto receptu z masáků, neboli muchomůrky růžovky, nezapře inspiraci v pravé dršťkové polévce. Je stejně chutná a voňavá a její příprava trvá jen chvíli.


Ingredience:
500 gmasáků (muchomůrky růžovky)
1,5-2 lvody
2 lžícehladké mouky
2 lžícesádla
1 lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkamleté pálivé papriky
1 lžičkadrceného kmínu
2-3 ksstroužky česneku
1 ksvelké cibule
majoránka
pepř
sůl

Postup:

1. Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova
2. Cibuli poprášíme moukou, zamícháme a vytvoříme tak jíšku, dochutíme sladkou a pálivou paprikou, kmínem, solí a pepřem, zalijeme studenou vodou, povaříme
3. Do vařící polévky nasypeme oloupané a na větší proužky pokrájené masáky, vaříme dalších 10-15 minut
4. Nakonec dršťkovou polévku ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a dle chuti ji ještě dosolíme.

Doporučení:

Část hub lze zprudka orestovat na sádle nebo oleji a pak je teprve dát do polévkového základu povařit.

Poznámka:

Kdo se bojí sbírat muchomůrky růžovky, můžete na tento recept použít i hlívu ústřičnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy