REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dršťková polévka z václavek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větší plodnice můžeme použít právě na přípravu chutné dršťkové polévky. Nezapomeňte, že václavky jsou za syrova slabě jedovaté, použijeme proto předem uvařené kloboučky, které nakrájíme na proužky. Václavky vaříme minimálně 10 minut!


Ingredience:
500 guvařených václavek
1,5 lvepřového nebo hovězího vývaru
1 ksmrkve
1 kscibule
1-3 ksstroužky česneku (jak kdo má rád)
mletá červená paprika
nasekaná petrželka
hladká mouka
majoránka
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Uvařené, propláchnuté kloboučky václavek nakrájíme na proužky, odložíme je zatím stranou
2. Na sádle osmahneme dozlatova cibuli posypeme červenou paprikou, zaprášíme hladkou moukou
3. Vzniklou jíšku zalijeme připraveným vývarem, promícháme a vložíme povařené proužky václavek a nakrájenou mrkev
4. Polévku vaříme tak dlouho, až mrkev změkne, dochutíme majoránkou, utřeným česnek, solí a pepřem
5. Hotovou polévku na talířích posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy