REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňová polévka s kari a rajčetem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další variace na dýňovou polévkou servírovanou ozdobenou česnekovými krutony, opečenou slaninou a petrželkou.


Ingredience:
1 hrnekdýňového pyré
1 dclkuřecího vývaru
2-4 ksstroužky česneku
1 ksspařené a oloupané rajče
1 kscibule
50 gslaniny
olivový olej
trochu kari
zakysaná smetana, česnekové krutony a petrželka na ozdobení

Postup:

1. Na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme slaninu a rozmačkaný česnek
2. Rajče spaříme a oloupeme, nakrájíme na kostky a vložíme k cibulovému základu
3. Podlijeme vývarem a promixujeme tyčovým mixérem, přidáme pyré a dochutíme solí, pepřem a kari
4. Na talíři polévku zdobíme smetanou, pár kapkami olivového oleje, opečenou slaninkou, petrželkou a česnekovými krutonky.

Doporučení:

Recept na dýňové pyré najdete zde: Dýňové pyré, recept na česnekové krutony zde: Česnekové krutony.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy