REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Falešná dršťková polévka z drůbežích drobů a kůžiček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kromě klasické dršťkové polévky z drštěk známe i dršťkovou z hub a také tuto, z kůží a drobů z kuřete.


Ingredience:
250-300 gkuřecích kůží a drobů z kuřete (případně i skelet z vykoštěného kuřete)
5 ksstroužků česneku
3 kscibule
2 ksbobkové listy
několik kuliček nového koření a černého pepře
sladká mletá paprika
drcený kmín
majoránka
voda
olej
sůl
Na jíšku:
2-3 lžícehladké mouky
1 lžícemásla

Postup:

1. Kůže vložíme do 1,5 l studené osolené vody spolu s kuřecími droby a případně i z kuřecím skeletem, přidáme bobkové listy, nové koření a kuličky pepře, necháme vařit na mírném plameni tak 45 minut
2. Na pánvi na troše másla osmahneme hladkou mouku, jíšku zatím odložíme stranou
3. Vývar zcedíme, kůže, skelet a droby necháme vychladnout, pak kůže nakrájíme na proužky, droby na kostičky, skelet obereme od masa, kosti vyhodíme
4. Oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme mletou papriku, se solí utřený česnek, špetku drceného kmínu a v ruce rozemletou majoránku, vše krátce orestujeme a pak ihned zalijeme vývarem, kůže, maso i droby vrátíme zpět do vývaru
5. Polévku zahustíme připravenou jíškou, jakmile začne vývar opět vařit
6. Polévku dle chuti dochutíme kořením, osolíme a vaříme minimálně dalších 20 minut.

Poznámka:

Skelet vznikne při vykosťování kuřete, jedná se o kosti se zbytkem masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy