REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Falešná račí polévka z ryzců

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z minulého století ze staré jihočeské houbařské kuchařky. Polévka překvapila jemnou a pikantní chutí …


Ingredience:
600 gčerstvých ryzců (smrkový, pravý)
100 gzelených fazolek
1,5 l vývaru hovězího (lze nahradit bujónem a vodou)
hladká mouka
petrželka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Ryzce očistíme a nakrájíme na plátky
2. V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme ryzce a za občasného míchání dusíme do měkka
3. Měkké ryzce zaprášíme moukou, postupně zaléváme vývarem a povaříme
4. Nakonec do zhoustlé polévky přidáme nakrájené zelené fazolky podušené na másle s nasekanou petrželkou
5. Ochutíme pepřem a solí, podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy