REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová polévka s bramborami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramboračka se žampiony, ale klidně použijte i jiné houby. Dochucená majoránkou, česnekem a kmínem, na závěr posypaná čerstvou petrželkou.


Ingredience:
10 ksžampionů
3 ksbrambor
3 ksstroužku česneku
2 kskostky houbového bujónu Vitana
1 lžičkamajoránky Vitana
1 lžičkapetrželky na posypání
1 lžičkasoli
1,5 lvody
jíška

Postup:

1. Do vody dejte vařit brambory nakrájené na kostičky, žampiony nakrájené na plátky a Houbový bujón Vitana
2. Když je vše měkké, přidejte prolisovaný česnek, trochu majoránky a vše chvíli povařte
3. Následně pokrm dosolte dle chuti
4. Pokud chcete, můžete polévku zahustit jíškou. Houbovou polévku servírujete nejlépe posypanou petrželkou

Doporučení:

Houbovou polévku servírujete nejlépe posypanou petrželkou.

Poznámka:

Recept k článku: Bujóny čtyř chutí jako základ dobrého jídla.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy