REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dršťková polévka z hlívy ústřičné II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta hutné obědové polévky s chutí a vůní velmi podobné pravé polévce dršťkové.


Ingredience:
500-600 ghlívy ústřičné
1,5 lvepřového vývaru
2 ksstroužky česneku
1 ksmrkve
1 kscibule
1 kskousek celeru
hladká mouka
červená paprika
majoránka
sádlo
pepř
sůl

Postup:
  1. Houby nakrájíme na tenké nudličky
  2. Na sádle zpěníme cibulku, zaprášíme červenou paprikou a moukou, uděláme jíšku
  3. Přilijeme vývar, jíšku necháme rozpustit ve vývaru, přidáme nakrájené houby, mrkev, celer a vaříme, až jsou houby a zelenina měkká
  4. Na závěr polévku ochutíme majoránkou, utřeným česnekem, osolíme a opepříme.
Poznámka:

Text i foto: D.Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy