Další varianta hutné obědové polévky s chutí a vůní velmi podobné pravé polévce dršťkové.
Ingredience:
500-600 g | hlívy ústřičné |
1,5 l | vepřového vývaru |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
1 ks | kousek celeru |
hladká mouka | |
červená paprika | |
majoránka | |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Houby nakrájíme na tenké nudličky
- Na sádle zpěníme cibulku, zaprášíme červenou paprikou a moukou, uděláme jíšku
- Přilijeme vývar, jíšku necháme rozpustit ve vývaru, přidáme nakrájené houby, mrkev, celer a vaříme, až jsou houby a zelenina měkká
- Na závěr polévku ochutíme majoránkou, utřeným česnekem, osolíme a opepříme.
Text i foto: D.Marounek