REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další “dršťkovka”, tentokrát připravená z hlívy ústřičné a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 ghlívy ústřičné
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
1,5-2 lhovězího vývaru nebo vývaru z kostky masoxu
mletá sladká paprika
hladká mouka
majoránka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném sádle zpěníme cibuli
2. Přidáme opranou, důkladně okapanou a pokrájenou hlívu, chvíli houby podusíme
3. Přisypeme mletou papriku, promícháme, zalijeme vývarem nebo vodou s kostkou masoxu
4. Polévku okořeníme majoránkou a pepřem, osolíme ji, chvíli povaříme
5. Nakonec dršťkovku zahustíme jíškou připravenou ze sádla a mouky.

Doporučení:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Poznámka:

Více o hlívě ústřičné viz. článek: Hlíva ústřičná.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy