Další “dršťkovka”, tentokrát připravená z hlívy ústřičné a dalších ingrediencí.
Ingredience:
500 g | hlívy ústřičné |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
1,5-2 l | hovězího vývaru nebo vývaru z kostky masoxu |
mletá sladká paprika | |
hladká mouka | |
majoránka | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na rozpáleném sádle zpěníme cibuli
2. Přidáme opranou, důkladně okapanou a pokrájenou hlívu, chvíli houby podusíme
3. Přisypeme mletou papriku, promícháme, zalijeme vývarem nebo vodou s kostkou masoxu
4. Polévku okořeníme majoránkou a pepřem, osolíme ji, chvíli povaříme
5. Nakonec dršťkovku zahustíme jíškou připravenou ze sádla a mouky.
Příprava jíšky viz. recept: Jíška.
Poznámka:Více o hlívě ústřičné viz. článek: Hlíva ústřičná.