REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dolma

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomleté skopové maso, ochucené, zabalené do vinných listů a podušené ve vývaru. Recept původem z Turecka, běžně se vaří také v Řecku, Kypru na Balkáně a v Centrální a Severní Asii.


Ingredience:
800 gskopového masa
300 grýže
40 gvinných listů
1 kscibule
1 lžícemásla
mletý pepř
sůl
petrželka
vývar ze skopového masa nebo masoxu

Postup:

1. Skopové maso odblaníme a nakrájíme na kousky, umeleme na masovém strojku
2. K umletému skopovému pak přidáme vařenou rýži, nadrobno nakrájenou cibuli, petrželku, vše osolíme, opepříme a dobře promícháme
3. Vinné listy opereme, odřízneme stopku a položíme 2-3 ks na sebe, na ně poklademe mleté maso a zavineme
4. Závitky klademe těsně vedle sebe do máslem vymazané formy, osolíme, polijeme máslem a přidáme sklenici vývaru
5. Zakryté dusíme asi 60 minut.

Doporučení:

Dolmu servírujeme na velké míse. K závitkům zvlášť dáváme kyselé mléko s česnekem utřeným se solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy