REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Burek s náplní z masa a zelí

Burek je plněné nebo smažené pečivo nejčastěji z tenkého taženého těsta známého jako filo. Muže být plněný sýrem, mletým masem nebo zeleninou. Toto je recept na burek ne z filo těsta ale z kynutého těsta s náplní z mletého masa a zelí. Přesto burky připravené podle tohoto receptu chutnají také skvěle. Děláme je doma pravidelně.

Dolma

Pomleté skopové maso, ochucené, zabalené do vinných listů a podušené ve vývaru. Recept původem z Turecka, běžně se vaří také v Řecku, Kypru na Balkáně a v Centrální a Severní Asii.

Döner kebab z pánve

Kebaby jsou pokrmy připravované na grilu, ovšem ne vždy je počasí vhodné na grilování, tak si můžeme pomoci opečením masa na pánvi.

Jehněčí kebab II.

Grilované masové šišky servírované spolu s mátovou omáčkou.

Jehněčí pilaf

Tento recept je varianta receptu původem z Turecka. Jinak pilaf je pokrm typický pro východní Evropu a Střední východ, o jeho původ se pere více zemí. Jak už to bývá, existuje stovky vyriant tohoto pokrmu!

Jogurtový kebab s opečenou zeleninou

Na pánvi opečené jehněčí kostky spolu s cibulí, podušené, servírované s doma připravenými bramborovými hranolkami a orestovanou zeleninou.

Kuřecí řízky v ořechové omáčce

Ochucené kuřecí řízky pečené doměkka, servírované přelité omáčkou z ořechů, cibule, česneku a dalších ingrediencí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy