REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí kebab II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované masové šišky servírované spolu s mátovou omáčkou.


Ingredience:
500 gjehněčího nebo mladého skopového masa
2 lžičkydrceného kmínu
2 lžičkypodrcených koriandrových semínek
1 lžičkamletého černého pepře
3 lžícejemně nasekané máty
4 ksstroužků česneku
1 kscibule
špetka mletého hřebíčku
sůl, olej
Na omáčku:
200 mlzakysané smetany
1 lžícecitronové šťávy
1 lžíceoleje
2 lžícejemně nasekané máty
1 ksstroužku česneku
špetka červené papriky
špetka mletého pepře
špetka soli

Postup:

1. Očištěné maso omyjeme, osušíme, dvakrát umeleme v masovém strojku
2. K mletému masu přidáme drcený kmín, podrcená koriandrová semínka, mletý černý pepř, špetku mletého hřebíčku, oloupané, prolisované stroužky česneku, oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, na jemno nasekanou mátu, sůl a vše dobře propracujeme
3. Rukama namočenýma v oleji vytvarujeme válečky, napíchneme je na špejle, které jsme předem namočili do studené vody a ze všech stran zvolna opečeme na grilu (asi 10 – 15 minut)
4. Podáváme s mátovou omáčkou, kterou připravíme tak, že promícháme zakysanou smetanu se špetkou soli, mletým pepřem, špetkou mleté červené papriky, oloupaným prolisovaným stroužkem česneku, citronovou šťávou, olejem a na jemno nasekanou mátou.

Doporučení:

Podáváme s různě upravenými bramborami nebo pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy