Ochucené kuřecí řízky pečené doměkka, servírované přelité omáčkou z ořechů, cibule, česneku a dalších ingrediencí.
Ingredience:
8 ks | kuřecích stehenních řízků |
1 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | kmínu |
1/2 lžičky | mleté papriky |
sůl | |
Na omáčku: | |
1 lžíce | olivového oleje |
150 ml | horkého kuřecího vývaru |
50 ml | smetany |
175 g | nasekaných vlašských ořechů |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | malé cibule |
1 ks | pita chleba |
šťáva z 1 citronu | |
sůl | |
K podávání: | |
hrst nasekaného koriandru |
Postup:
1. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, osolíme, dáme do pekáčku, posypeme kmínem a mletou paprikou, zastříkneme olivovým olejem, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 40 minut doměkka
2. Mezitím do misky natrháme pita chleba, přidáme pár lžic kuřecího vývaru a chleba necháme nasáknout tekutinu, na olivovém oleji osmahneme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli s oloupanými utřenými stroužky česneku
3. Pak vývarem změklý chleba, opečenou cibuli s česnekem a většinu nasekaných ořechů rozmixujeme, přilijeme zbylý kuřecí vývar a vše rozmixujeme do hrubší pasty, kterou v pánvi prohřejeme, vmícháme smetanu, citronovou šťávu podle chuti a dosolíme
4. Kuřecí řízky podáváme přelité připravenou omáčkou, se zbylými ořechy a na jemno nasekaným koriandrem.