REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí řízky v ořechové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené kuřecí řízky pečené doměkka, servírované přelité omáčkou z ořechů, cibule, česneku a dalších ingrediencí.


Ingredience:
8 kskuřecích stehenních řízků
1 lžíceolivového oleje
1 lžičkakmínu
1/2 lžičkymleté papriky
sůl
Na omáčku:
1 lžíceolivového oleje
150 mlhorkého kuřecího vývaru
50 mlsmetany
175 gnasekaných vlašských ořechů
2 ksstroužků česneku
1 ksmalé cibule
1 kspita chleba
šťáva z 1 citronu
sůl
K podávání:
hrst nasekaného koriandru

Postup:

1. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, osolíme, dáme do pekáčku, posypeme kmínem a mletou paprikou, zastříkneme olivovým olejem, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 40 minut doměkka
2. Mezitím do misky natrháme pita chleba, přidáme pár lžic kuřecího vývaru a chleba necháme nasáknout tekutinu, na olivovém oleji osmahneme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli s oloupanými utřenými stroužky česneku
3. Pak vývarem změklý chleba, opečenou cibuli s česnekem a většinu nasekaných ořechů rozmixujeme, přilijeme zbylý kuřecí vývar a vše rozmixujeme do hrubší pasty, kterou v pánvi prohřejeme, vmícháme smetanu, citronovou šťávu podle chuti a dosolíme
4. Kuřecí řízky podáváme přelité připravenou omáčkou, se zbylými ořechy a na jemno nasekaným koriandrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy