REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurtový kebab s opečenou zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi opečené jehněčí kostky spolu s cibulí, podušené, servírované s doma připravenými bramborovými hranolkami a orestovanou zeleninou.


Ingredience:
400 gjehněčího masa
200 gjogurtu
1 skleniceoleje
1/2 sklnicehorké vody
1 lžícemajoránky
1 lžícemásla
3 kspapriky Charleston (dlouhé, špičaté, zelené)
3 ksbrambor
2 ksrajčat
1 kscibule
sůl
petrželka na ozdobení

Postup:

1. Oloupanou, na větší kostičky nakrájenou cibuli zprudka orestujeme v hlubším hrnci na másle
2. Do hrnce přidáme na kostky nakrájené jehněčí a vše restujeme, za stálého míchání, asi 5 minut
3. Osolíme, přidáme majoránku, zalijeme 1/
2 sklenice horké vody a zakryté pokličkou dusíme asi 30 minut
4. Oloupané brambory nakrájíme na hrubší hranolky a osmažíme je na rozpáleném oleji
5. Papriky podélně rozřízneme, zbavímejadřince, zprudka orestujeme na oleji, pak je přidáme k hranolkům
6. Na oleji opečeme na čtvrtky nakrájená rajčata
7. Hranolky na talíři polijeme jogurtem, maso ozdobíme petrželí a podáváme s opečenou zeleninou.

Poznámka:

I když je kebab většinou špíz grilovaný na roštu, i tato varianta se běžně v Turecku připravuje.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy