REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burek s náplní z masa a zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Burek je plněné nebo smažené pečivo nejčastěji z tenkého listového těsta. Muže být plněný sýrem, mletým masem nebo zeleninou. Toto je recept na burek z kynutého těsto s náplní z mletého masa a zelí.


Ingredience:
Těsto
500 ghladké mouky
200 gbílého jogurtu
30 goleje
1 ksprášek do pečiva
1 ksvejce
špetka soli
Náplň:
500 gmletého masa
250 gbílého zelí (čtvrt menší hlávky)
2 kscibule
2 ksstroužky česneku
drcený kmín
vegeta
olej
sůl
voda

Postup:

Příprava náplně:
1. Umyté zelí zbavené špatných listů nakrájíme na nudličky, ochutíme drceným kmínem, vegetou, solí a potopené ve vodě dusíme do změknutí (15 minut)
2. Na malém množství oleje orestujeme cibuli
3. Jakmile nám cibule zesklovatí, přidáme mleté maso
4. Maso restujeme spolu s cibulkou, okořeníme pepřem, vegetou a osolíme
5. Jakmile je maso opečené a zbělá, přidáme rozdrcený česnek a ještě chvíli restujeme 6. Nakonec přihodíme podušené zelí zbavené nálevu a promícháme s masem, případně ještě dochutíme kořením, promícháme a pak necháme směs mírně vychladnoutTěsto:
1. Těsto připravíme tak, že všechny ingredience dáme na vál a důkladně rukama propracujeme, pokud je příliš tuhé přilijeme malé množství vlažné vody
2. Z těsta vyválíme 4 plátyPlnění:
1. Na každý plát naneseme předem připravenou náplň, zarolujeme a stočíme do tvaru burku (do podlouhlého šneku), po stranách dobře utěsníme, aby náplň při pečení nevytekla
2. Potřeme olejem a ve středně vyhřáté troubě (180 °C) pečeme cca 30 minut dozlatova, při pečení několikrát těsto potřeme olejem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy