Pečená kachna prošpikovaná slaninou, upravená na másle.
Ingredience:
1 ks | divoké kachny |
120 g | slaniny (70 g na protažení, 30-50 g v plátkách) |
100 g | másla |
1 ks | menší cibule |
3 ks | zrnek pepře |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou, vymytou a vykuchanou kachnu protáhneme slaninou (prošpikujeme kousky slaniny), osolíme
2. Dovnitř dáme cibuli nakrájenou na plátky, vnitřnosti a celý pepř
3. Plátky slaniny položíme na máslo přidáme kachnu a dáme péci při teplotě kolem 180 °C
4. Klademe ji prsíčky dolů a při pečení obrátíme
5. Během pečení podle potřeby podléváme horkou vodou.
Přílohy: Například vařené brambory, červené zelí, kompoty, saláty.
Poznámka:Divokou kachnu upravujeme vždy co nejdříve, protože brzy podléhá zkáze. Ihned ji oškubeme, aby nebyla příliš cítit bahnem. Můžeme ji před úpravou asi na 1 hodinu vložit do kyselého mléka, aby ztratila příchuť bahna.