REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Divoká kachna pečená

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená kachna prošpikovaná slaninou, upravená na másle.


Ingredience:
1 ksdivoké kachny
120 gslaniny (70 g na protažení, 30-50 g v plátkách)
100 gmásla
1 ksmenší cibule
3 kszrnek pepře
sůl

Postup:

1. Očištěnou, vymytou a vykuchanou kachnu protáhneme slaninou (prošpikujeme kousky slaniny), osolíme
2. Dovnitř dáme cibuli nakrájenou na plátky, vnitřnosti a celý pepř
3. Plátky slaniny položíme na máslo přidáme kachnu a dáme péci při teplotě kolem 180 °C
4. Klademe ji prsíčky dolů a při pečení obrátíme
5. Během pečení podle potřeby podléváme horkou vodou.

Doporučení:

Přílohy: Například vařené brambory, červené zelí, kompoty, saláty.

Poznámka:

Divokou kachnu upravujeme vždy co nejdříve, protože brzy podléhá zkáze. Ihned ji oškubeme, aby nebyla příliš cítit bahnem. Můžeme ji před úpravou asi na 1 hodinu vložit do kyselého mléka, aby ztratila příchuť bahna.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy