REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Divoká kachna na víně II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V remosce dušené doměkka porce kachny spolu s kořenovou zeleninou, hořčicí, kečupem, brusinkovým kompotem, červeným vínem a kořením.


Ingredience:
1 ksdivoké kachny
1 hrnek červeného vína
1/2 hrnkusmetany
2 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
1 lžičkabrusinkového kompotu
1 lžička kečupu
1 lžičkahořčice
4 kskuliček nového koření
3 ksbobkového listu
2 kspetržele
2 ksmrkve
1 ksvelké cibule
kousek celeru
troška rozmarýnu
troška saturejky
troška oregana
troška tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Dobře očištěnou kachnu omyjeme, naporcujeme na čtvrtky, osolíme, opepříme a v remosce krátce opečeme na rozehřátém oleji
2. Přidáme saturejku, tymián, oregano, rozmarýn, bobkové listy, nové koření, očištěnou na menší kousky nakrájenou zeleninu s cibulí a za stálého podlévání červeným vínem dusíme doměkka
3. Pak přidáme smetanu smíchanou s hladkou moukou, kečup, hořčici, brusinkový kompot, zamícháme a ještě chvíli povaříme (omáčku můžeme rozředit i červeným vínem).

Doporučení:

Podáváme s knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy