V remosce dušené doměkka porce kachny spolu s kořenovou zeleninou, hořčicí, kečupem, brusinkovým kompotem, červeným vínem a kořením.
Ingredience:
1 ks | divoké kachny |
1 hrnek | červeného vína |
1/2 hrnku | smetany |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžička | brusinkového kompotu |
1 lžička | kečupu |
1 lžička | hořčice |
4 ks | kuliček nového koření |
3 ks | bobkového listu |
2 ks | petržele |
2 ks | mrkve |
1 ks | velké cibule |
kousek celeru | |
troška rozmarýnu | |
troška saturejky | |
troška oregana | |
troška tymiánu | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Dobře očištěnou kachnu omyjeme, naporcujeme na čtvrtky, osolíme, opepříme a v remosce krátce opečeme na rozehřátém oleji
2. Přidáme saturejku, tymián, oregano, rozmarýn, bobkové listy, nové koření, očištěnou na menší kousky nakrájenou zeleninu s cibulí a za stálého podlévání červeným vínem dusíme doměkka
3. Pak přidáme smetanu smíchanou s hladkou moukou, kečup, hořčici, brusinkový kompot, zamícháme a ještě chvíli povaříme (omáčku můžeme rozředit i červeným vínem).
Podáváme s knedlíky.