Marinované plátky z dančí kýty zpudka opečené na pánvi na oleji, servírované s podušenými houbami připravenými v omáčce po výpeku z masa.
Ingredience:
750 g | dančí kýty |
150 g | lišek |
5 ks | stroužky česneku |
5 cl | rumu |
2 lžíce | nasekané petrželky |
1 lžíce | omáčky teryiaki |
1 lžíce | mouky |
1 lžička | másla |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Maso odblaníme, nařežeme tenké plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, lehce potřeme česnekem, pokapeme rumem, zbytek rumu odložíme, ještě pokapeme olejem, necháme alespoň 2 hodiny v lednici odležet
- V prostorné pánvi rozpálíme olej, plátky opekáme z každé strany 4-5 minut, upečené plátky dáme stranou na teplé místo
- Do šťávy přidáme lišky, plátky česneku, nasekanou petrželku, zalijeme zbytkem rumu, přidáme omáčku teryiaky, dusíme až lišky a česnek změkne
- Omáčku lehce zaprášíme moukou, zjemníme máslem, případně dochutíme pepřem, solí
- Plátky na talíři přelijeme omáčkou, podáváme třeba s vařenými brambory.