REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dančí plátky na liškách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované plátky z dančí kýty zpudka opečené na pánvi na oleji, servírované s podušenými houbami připravenými v omáčce po výpeku z masa.


Ingredience:
750 gdančí kýty
150 glišek
5 ksstroužky česneku
5 clrumu
2 lžícenasekané petrželky
1 lžíceomáčky teryiaki
1 lžícemouky
1 lžičkamásla
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Maso odblaníme, nařežeme tenké plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, lehce potřeme česnekem, pokapeme rumem, zbytek rumu odložíme, ještě pokapeme olejem, necháme alespoň 2 hodiny v lednici odležet
  2. V prostorné pánvi rozpálíme olej, plátky opekáme z každé strany 4-5 minut, upečené plátky dáme stranou na teplé místo
  3. Do šťávy přidáme lišky, plátky česneku, nasekanou petrželku, zalijeme zbytkem rumu, přidáme omáčku teryiaky, dusíme až lišky a česnek změkne
  4. Omáčku lehce zaprášíme moukou, zjemníme máslem, případně dochutíme pepřem, solí
  5. Plátky na talíři přelijeme omáčkou, podáváme třeba s vařenými brambory.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy