REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dančí hřbet v cuketě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Deněk – zpracování dančího masa. Plátky dančího hřbetu spojené s plátky cukety, to vše orestované na oleji.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gdančího hřbetu
50 mloleje
16 kstrsových rajčátek na stonku
8 ksdlouhých plátků cukety
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Dančí hřbet nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a pokapeme olejem
2. Cuketu v horké vodě spaříme (jen krátce), přendáme hned do studené vody a necháme vystydnout
3. Plátky cuket vyndáme, osušíme, omotáme kolem masových steačků a spíchneme jehličkou, aby se nám nerozmotali
4. Rajčátka odstřihneme od sebe tak, abychom měli trsy po 4 rajčatech, položíme je na vymazaný plech, pokapeme olejem, osolíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C na dobu 10 minut
5. Mezitím na rozpáleném oleji opečeme medailonky asi 5 minut z každé strany.

Doporučení:

Více o zpracování zvěřiny najdete v naší škole vaření: Zvěřina.

Poznámka:

Rady na minutky ze zvěřiny: – Maso na zvěřinu dělá dojem, že je tuhé, ale pokud odstraníme všechny blány, získáme křehkou surovinu pro přípravu minutek. – Zvěřinu je dobré naložit do červeného vína s olejem a bylinkami, nikdy ji nesolíme, aby neztratila chuť. „Tmavé maso“ jak se zvěřina nazývá, je aromatické, při přípravě minutek není třeba používat příliš mnoho ingrediencí, aby se „nepřebila“ jeho chuť. – Nejlépe chutná s pepřem, jalovcem, tymiánem, rozmarýnem nebo mátou.- Nedoporučujeme používat česnek, pohltil by jemné aroma masa.- Jako přílohu doporučujeme k dančími nebo srnčímu masu šťouchané brambory nebo tyrolské sýrové noky. Tmavé maso také výborně doplňuje rizoto, inspirované italskou a sklandinávskou kuchyní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy