Salát z opečené cukety, žampionů, rozmarýnu a citronové šťávy, servírovaný na listech zeleného salátu a plátcích parmské šunky, zdobený květy brutnáku lékařského.
Ingredience:
100 g | parmské šunky |
100 g | ovčího sýra |
2 lžičky | celého červeného pepře |
4 lžíce | olivového oleje |
4 ks | malých žlutých cuket |
4 ks | větších žampionů |
1 ks | menšího hlávkového salátu |
1 ks | snítky rozmarýnu |
šťáva z 1 citronu | |
květy brutnáku lékařského | |
sůl |
Postup:
1. Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, omyté cukety nastrouháme na tenká kolečka a očištěné žampiony nakrájíme na co nejtenčí plátky
2. V pánvi na rozehřátém oleji krátce osmahneme nakrájené žampiony, přidáme plátky cukety, červený pepř, lístky rozmarýnu a ještě chvíli opékáme, aby zelenina zvláčněla, pak sundáme z tepla, zalijeme citronovou šťávou, podle chuti osolíme a necháme zchladnout
3. Parmskou šunku narovnáme na talíře, na šunku rozložíme salátové listy, na ně rozdělíme obsah pánve, poklademe kousky ovčího sýra, ozdobíme květy brutnáku lékařského a podáváme.