Pikantní svačinový salát vhodný k čerstvému pečivu, ale také k topinkám nebo opečeným bagetám.
Ingredience:
500 g | měkkého salámu |
160 g | základní majonézy |
2 ks | středně velké cibule |
mletý černý pepř | |
sůl | |
Na zálivku: | |
4 lžíce | oleje |
4 lžíce | ostrého kečupu |
2 lžíce | hořčice |
1 lžíci | worcesterské omáčky |
1 lžičku | chilli omáčky |
Postup:
1. V menším hrnci si připravíme směs z kečupu, oleje, hořčice, worcesterské a chilli omáčky, důkladně ji promícháme
2. Za stálého míchání směs ohříváme, až z ní vytvoříme hladkou kaši (nevaříme!)
3. Kaši necháme vychladnout
4. Očištěnou cibuli nakrájíme na jemno, salám na tenké nudličky
5. Pokrájený sálám s cibulí smícháme s majonézou a dochutíme mletým černým pepřem, mírně osolíme
6. Nakonec spojíme ochucenou majonézu s vložkou cibule a salámu s vychladlou ďábelskou omáčkou a můžeme servírovat.
Příprava základní majonézy viz. recepty Majonéza základní, Majonéza základní II..