REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ďábelský salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní svačinový salát vhodný k čerstvému pečivu, ale také k topinkám nebo opečeným bagetám.


Ingredience:
500 gměkkého salámu
160 gzákladní majonézy
2 ksstředně velké cibule
mletý černý pepř
sůl
Na zálivku:
4 lžíceoleje
4 lžíceostrého kečupu
2 lžícehořčice
1 lžíciworcesterské omáčky
1 lžičkuchilli omáčky

Postup:

1. V menším hrnci si připravíme směs z kečupu, oleje, hořčice, worcesterské a chilli omáčky, důkladně ji promícháme
2. Za stálého míchání směs ohříváme, až z ní vytvoříme hladkou kaši (nevaříme!)
3. Kaši necháme vychladnout
4. Očištěnou cibuli nakrájíme na jemno, salám na tenké nudličky
5. Pokrájený sálám s cibulí smícháme s majonézou a dochutíme mletým černým pepřem, mírně osolíme
6. Nakonec spojíme ochucenou majonézu s vložkou cibule a salámu s vychladlou ďábelskou omáčkou a můžeme servírovat.

Poznámka:

Příprava základní majonézy viz. recepty Majonéza základní, Majonéza základní II..

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy