REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Corned beef salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masitý salát z hrubších plátků upraveného hovězího masa narůžovělé barvy a nakrájenou zeleninou je ochucen olejovo-octovou marinádou s kořením.


Ingredience:
Na 1 kg:
1100 gpitné vody
500 ghovězího předního bez kosti
200 gdusitanové solicí směsi (praganda)
150 gcibule
120 gokurek sterilovaných bez nálevu
100 gpapriky sterilované bez nálevu
70 gocta
50 goleje
15 gcukru
10 gželatiny
10 gsoli
3 gcelého černého pepře
2 gmletého černého pepře

Postup:

1. Hovězí maso vložíme do studeného láku připraveného převařením solicí směsi a vody a necháme je proležet v lednici asi 3 dny
2. Potom naložené maso řádně vypereme v pitné vodě a uvaříme je s celým pepřem doměkka
3. Vařené maso vyndáme z vývaru a nahrubo rozsekáme nebo nahrubo rozemeleme
4. Masovou směs promícháme se želatinou namočenou ve studené vodě, je-li příliš hustá přidáme trochu vývaru z masa bez tuku
5. Promíchanou směs dáme do pekáče vychladnout a ztuhnout
6. Ztuhlé maso nakrájíme na plátky, které překrájíme na čtverečky o velikosti 3×3 cm
7. K takto připravenému masu přidáme plátky nakrájených okurek, nudličky papriky a kolečka cibule
8. Vše zalijeme nálevem připraveným z octa, cukru, oleje, mletého pepře a soli.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy