REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulová polévka zapečená

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Silvestrovská polévka podle receptu z minulého století.


Ingredience:
1 lhovězího vývaru
100 gstrouhaného sýra
40 grostlinného tuku nebo másla
6 kskrajíčků bílé veky
3 kscibule
mletý bílý pepř
cukr
sůl
olej
kousek čerstvého másla

Postup:

1. Na rozehřátém tuku osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli
2. Cibuli zalijeme procezeným horkým vývarem, osolíme, okořeníme pepřem a zjemníme špetkou cukru
3. Vaříme, až cibule změkne
4. Krajíčky bílé veky rozpůlíme, po obou stranách opečeme na oleji, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a poklademe tenkými lupínky másla
5. Polévku rozdělíme do ohnivzdorných misek nebo šálků, na hladinu položíme po třech krajíčcích a v předehřáté troubě na 200 °C krátce zapečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy