Hutná polévka z hovězí špičky, vepřového srdce, jater, uzeného masa – bůčku a zeleniny.
Ingredience:
400 g | hovězího masa zadního (špičky) |
200 g | vepřového srdce |
200 g | kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel) |
100 g | uzeného masa (bůčku) |
100 g | vepřových jater |
2 ks | listy kapusty |
1 ks | rajčete |
1 ks | pórku |
3 l | vody |
kousek květáku nebo řepy vodnice | |
sůl |
Postup:
1. Pod tekoucí studenou vodou důkladně vyprané maso a vnitřnosti zalijeme studenou vodou, osolíme a zvolna vaříme asi 1 hodinu
2. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a necháme vařit další 1 hodinu
3. Maso i zeleninu z vývaru vytáhneme, nakrájíme na kousky a podáváme zalité vývarem.
Část masa můžeme použít k omáčce servírované například s houskovým knedlíkem.