REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chundelka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Staročeská polévka servírovaná s noky z bramborového těsta.


Ingredience:
300 gbrambor
3 ksvejce
1 kscibule
1 ksmrkve
1 lvývaru
polohrubá mouka
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli a mrkev nakrájíme na kostičky a na sádle osmahneme, zalijeme vývarem
2. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo podobně jako na chlupaté knedlíky
3. Z brambor, 1 ks vejce a polohrubé mouky uděláme těsto, osolíme
4. Vývar přivedeme k varu a z těsta nožem odřezáváme malé kousky do polévky, krátce povaříme až nočky začnou plavat na povrchu vývaru
5. Rozkvedláme zbývající vejce a vlijeme do polévky, ochutíme pepřem a solí
6. Na talíři můžeme posypat sekanou petrželkou nebo pažitkou, dochutíme polévkovým kořením magi.

Doporučení:

V některých oblastech se do polévky na konci přidávalo ještě mléko.

Poznámka:

Recept i s fotkou nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy