REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chundelka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Regionální název pro polévku připravenou z brambor, hrubé mouky, vajec, mléka, cibule a koření.


Ingredience:
650 gbrambor
150 ghrubé mouky
75 gcibule
30 gmásla
5 dlvody
4 ksvejce
polévkové koření

Postup:

1. Z nastrouhaných syrových brambor, jednoho vejce a hrubé mouky si připravíme těsto jako na chlupaté knedlíky
2. Z připraveného těsta zaváříme do osolené vody kávovou lžičkou malé nočky
3. Přidáme na másle osmaženou cibulku, rozšlehaná vejce a vše povaříme
4. Hotovou polévku zjemníme horkým mlékem a odstavíme
5. Před podáváním dochutíme polévkovým kořením.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy