Slané tyčinky upečené v troubě, připravené z polohrubé mouky, nastrouhaného celeru, strouhaného sýra, tuku, soli a vejce. Výborně se hodí k červenému vínu.
Ingredience:
250 g | polohrubé mouky |
250 g | strouhaného celeru |
250 g | strouhaného sýra |
250 g | strouhanky |
250 g | tuku |
1 ks | vejce |
sůl | |
mouka na vál | |
tuk na vymaštění plechu |
Postup:
1. Uvedené přísady zpracujeme v těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout
2. Z těsta vyválíme na pomoučené pracovní ploše plát o síle 5 mm a rádlem z něj vykrájíme proužky, ty naskládáme na pomaštěný plech
3. Tyčinky potřeme vejcem, osolíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 180-190 °C asi 15 minut.