REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celerové tyčinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané tyčinky upečené v troubě, připravené z polohrubé mouky, nastrouhaného celeru, strouhaného sýra, tuku, soli a vejce. Výborně se hodí k červenému vínu.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
250 gstrouhaného celeru
250 gstrouhaného sýra
250 gstrouhanky
250 gtuku
1 ksvejce
sůl
mouka na vál
tuk na vymaštění plechu

Postup:

1. Uvedené přísady zpracujeme v těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout
2. Z těsta vyválíme na pomoučené pracovní ploše plát o síle 5 mm a rádlem z něj vykrájíme proužky, ty naskládáme na pomaštěný plech
3. Tyčinky potřeme vejcem, osolíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 180-190 °C asi 15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy