Na dva milimetry nakrájené neoloupané brambory, máčené ve studené vodě, pak osušené, upečené v troubě dozlatova osolené a pokapané olivovým olejem. Chipsy jsou křupavé, nevymáchané v oleji a velmi chutné.
Ingredience:
200 g a více | brambor |
papír na pečení | |
olivový olej | |
vod | |
sůl |
Postup:
První postup:
1. Brambory důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou, \pk je nakrájíme asi na 2 mm silné plátky, dáváme je do mísy se studenou vodou, aby brambory neoxidovaly a pustily škrob
2. Po nakrájení vypláchneme z ostatních brambor škrob vodou, že je hotovo poznáte tak, že voda z brambor je čistá
3. Brambory vyskládáme na utěrku nebo ubrousek a vysušíme, zakápneme olivovým olejem a osolíme
4. Připravené plátky klademe na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v troubě na 200 °C dozlatova, tedy asi 30 minut. Druhý postup:
1. Brambory opláchneme a zbavíme škrobu jako předtím, ale pak je vyskládané na talíři dáme pouze do mikrovlnné trouby na plný výkon
2. Podle výkonu vaší trouby pečeme dozlatova, mělo by to trvat kolem 5 minut.
Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.