REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí krekry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělé slané pečivo vhodné k pivu či vínu, nebo jako základ kanapek.


Ingredience:
200 ghladké mouky
papír na pečení
60 gvychlazeného másla
1/2 lžičkykypřicího prášku
voda
hrubozrnná sůl nebo vločky soli
mouka na pomoučení pracovní plochy

Postup:

1. Do mouky promíchané s kypřícím práškem zapracujeme na kostičky nakrájené studené máslo a asi rovnou lžičku soli, v kuchyňském robotu mixujeme asi 1 minutu, až nám vznikne drobenka
2. přidáme 4 lžíce studené vody a několika rychlými zapnutími a vypnutími robota hmotu promícháme, mělo by vzniknout pružné, nelepivé těsto (pokud ne, po přidání další lžíce studené vody postup opakujeme)
3. Hotové těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce obdélník o velikost zhruba 50 x 25 cm, plát lehce potřeme vodou, posypeme lžičkou soli, sůl mírně do těsta zatlačíme
4. Těsto propícháme vidličkou a rozkrájíme na 18 dílů, přendáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 10-15 minut, hotové krekry by měly vypadat bledě a suše, ztvrdnou při vychladnutí
5. Krekry necháme vychladnout nejlépe na mřížce, skladujeme je v dóze se šroubouvacím uzávěrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy