REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Budějická praženka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z receptů našich babiček, polévka z hrubé mouky a kyselé smetany.


Ingredience:
50 gmásla
3 lžícehrubé mouky
1 lžičkacukru
1/2 lžičkysoli
1 lvody
1-2 dclkyselé smetany
muškátový květ

Postup:

1. Mouku na sucho upražíme
2. Pak k ní přidáme máslo a ihned, jak jíška začne „stoupat“, ji zalijeme vroucí vodou
3. Po deseti minutách varu polévku osladíme, osolíme, okořeníme květem, odstavíme z ohně a zakvedláme smetanu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy