REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bratříčková polévka z Hané

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajová polévky z luštěnin, hladké mouky, sádla a kořenové zeleniny.


Ingredience:
80 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel nebo pastinák)
50 ghrachu
50 gfazolí
50 gčočky
50 gkrup
20 ghladké mouky
20 gsádla
majoránka
voda
sůl

Postup:

1. Hrách, fazole a čočku namočíme do studené vody přes noc a druhý den v téže vodě společně uvaříme
2. K téměř měkkým luštěninám přidáme očištěnou strouhanou nebo drobně nakrájenou zeleninu a jíšku připravenou ze sádla a mouky
3. Okořeníme majoránkou, osolíme a dovaříme do měkka.

Doporučení:

Můžeme přidat i česnek a uvařené kroupy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy