REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory zapečené se zeleninou a bylinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve slupce předvařené brambory, nakrájené na čtvrtky, zapečené spolu s na kostičky nakrájenou cuketou, masitou paprikou, rajčátky, nasekanou cibulí a česnekem, ochucené tymiánem a rozmarýnem.


Ingredience:
500 gbrambor i se slupkou
1 hrstcherry rajčátek
2-3 ksstroužky česneku
2 ksvětší cibule
1 ksmasité papriky
1/2 ksstředně velké cukety
snítky rozmarýnu
snítky tymiánu
bylinková sůl
olivová olej

Postup:

1. Očištěné brambory i se slupkou vaříme ve vodě tak 15 minut do poloměkka, okapané nakrájíme na čtvrtky
2. Plech pokapeme olivovým olejem, poklademe brambory
3. Pod studenou tekoucí vodou opláchnutou zeleninu necháme důkladně okapat, cuketu a papriku zbavenou jadřinců nakrájíme na čtverečky, oloupanou cibuli na tenké plátky, rajčátka na polovinu, zeleninu zamícháme k bramborům
4. Na plech ještě vložíme několik snítek rozmarýnu a tymiánu, brambory posypeme bylinkovou solí a pokapeme olivovým olejem
5. V troubě vyhřáté na 220 °C pokrm zapečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy