REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambůrky s parmazánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ovařené brambory obalené ve směsi koření, petrželky a parmazánu, pečené v troubě, posypané slaninou.


Ingredience:
50 gstrouhaného parmazánu
6 ksbrambor
4 ksplátků anglické slaniny
1 lžícesekané petrželky
špetka strouhaného muškátového oříšku
voda
olej
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory rozkrojíme, 10 minut vaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme je a necháme okapat
2. V misce smícháme na jemno strouhaný parmazán, špetku strouhaného muškátového oříšku a na drobno nasekanou petrželku
3. V připravené směsi půlky brambor dobře obalíme, rozložíme na předehřátý pekáček s trochou oleje, dáme do trouby a pečeme při 180 °C
4. V průběhu pečení brambory obrátíme, po 30 minutách je vyndáme, posypeme na proužky nakrájenou slaninou, vrátíme zpět do trouby (asi na 15 minut), jakmile se brambory i slanina propečou, podáváme jako přílohu k masům nebo rybě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy